Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

utstilling Kel Tamasheq på Petter Dass museet i Alstahaug

Jeg åpner min utstilling på Petter Dass museet på Alstahaug.
Utstillingen nestår av en serie etnografiske bilder fra Niger , Mali og
Burkina Faso , navn på utstilling KEL TAMASHEQ ( Tuareg ) folk i sand.
_____________________________________________________________________Åpning av utstillingen ”KEL TAMASHEQ - folk i sand”

Tirsdag 2. juni kl. 19.00 åpnes utstillingen ”KEL TAMASHEQ - folk i sand” som viser rituelle fotografier fra Mali og Niger. Fotograf er Gerben Groustra.



Utstillingen vises i prestegården 2. juni til 15. august.



Gerben Groustra (f. 1953) er opprinnelig fra Nederland. Han er bosatt i Leirfjord. Groustra vokste opp i et kunstnerisk miljø og begynte i ung alder med tegning og maling. I de senere årene har foto som uttrykksform tatt stadig mer over. Groustra bruker i dag avansert digitalt fotoverktøy.


Gjennom sine dokumentariske fotografier viser Groustra stor interesse for etnologi. Motiver som går igjen i hans fotokunst, er folk og landskap, og bildene har ofte et kulturelt eller religiøst tema. Fotografiene viser møtet med mennesker og natur fra fotografens reiser rundt i verden. Groustra har et bredt interessefelt fra samisk kultur i nord og nomader i Afrika. Han har tidligere hatt en rekke utstillinger i Norge.


Denne utstillingen inneholder fotografier fra hans reiser i Afrika. Hovedtema for utstillingen er rituelle og religiøse handlinger. Bildene viser natur, land og folk i Mali og Niger. Her finnes det fire ulike urbefolkningsgrupper fulani, tuareg, haratin og tubu. Deler av disse er fremdeles nomader.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu