Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

50 årsjubileum for Nikon F-fatningen

Ingen annen objektivfatning for 35 mm speilreflekskameraer med utskiftbar optikk har vært i bruk så lenge.
Oslo 9. mars 2009. Det er med stolthet Nikon Corporation kan markere femtiårsjubileet for den legendariske objektivfatningen Nikon F, som brukes på selskapets kameraer og NIKKOR objektiver. Ingen annen kameraprodusent har klart å beholde den samme objektivfatningen så lenge. Det gjør Nikons speilreflekssystem til det mest konsekvente gjennom et halvt århundre.

Nikon F-fatningen kom på Nikons første speilreflekskamera med utskiftbare objektiver, Nikon F, som ble lansert i juni 1959. Nikon har konsekvent bygget videre på den samme fatningen uten å forandre grunnkonstruksjonen. Dette i motsetning til andre speilrefleksprodusenter, som har forandret sine objektivfatninger for å tilpasse seg nye teknologier, som autofokus og digitalisering.

En av de største fordelene ved speilreflekskameraer som har utskiftbar optikk, er at brukeren har et stort utvalg av objektiver. Ved å beholde den samme grunnkonstruksjonen over lang tid, gir Nikon brukeren mulighet til å utnytte også eldre objektiver. På denne måten blir objektivfatningen et viktig og symbolsk element både for kameraentusiaster og profesjonelle fotografer, som på denne måten kan velge i et stadig økende objektivprogram.

Nikon -
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu