Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Ny 35mm fra Nikon

Nikon lanserer objektiv i DX-format med stor blenderåpning AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G
Amsterdam, Nederland, 9. februar 2009 – Nikon Europe lanserer et helt nytt DX NIKKOR-objektiv med stor blenderåpning, AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G. Objektivet har maksimal blenderåpning på f/1.8, som bidrar til en klar og lys søker, og lav dybdeskarphet, som gir en flott bakgrunnsuskarphet. Det har også NIKKORs ultrakompakte, ringformede Silent Wave Motor (SWM). Dette gir stillegående og nøyaktig fokusering selv på kameraer uten innebygd motor, som Nikon D40 og Nikon D60.

- Dette objektivet er et ypperlig kreativt alternativ til objektivene som følger med når man kjøper kamera, sier Ludovic Drean, produktansvarlig hos Nikon Europe. Han legger til: - Vi forventer at mange kunder, spesielt fotografistudenter, vil se på objektivet som et rimelig alternativ når de skal oppgradere utstyret.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G har en kompakt og enkel utforming og har bildekvaliteten som NIKKOR-objektiver er så kjent for, til en rimelig pris. Ringformet SWM gir stillegående autofokusering. Selv om alle linsegrupper flytter på seg ved fokusering, roterer ikke frontelementet og filterfestet, og selve objektivet endrer ikke størrelse. Dette er nyttig når du bruker trådløse, eksterne blitser av typen SB-R200, som kan monteres på filtergjengene.

Den optiske utformingen på AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G gir et annerledes visuelt inntrykk for bilder som tas med zoomobjektiver. Størrelsen er ideell for diskrete øyeblikksbilder og landskapsbilder med en bildevinkel som omtrent tilsvarer menneskeøyets. Elementer som er ute av fokus, fremstår som mer naturlige på grunn av den sju-blads avrundede blenderåpningen. Brennvidden tilsvarer ca 50 mm i 35 mm-format når det er montert på et digitalt speilreflekskamera med DX-format.

AF-S NIKKOR 35 mm f/1.8G har to fokusinnstillinger: M/A (manuelt overstyringsfokus) og M (manuelt fokus). M/A-innstillingen muliggjør øyeblikkelig manuelt overstyring ved autofokusering. Objektivet har også en gummipakning som reduserer fuktinntregning rundt bajonettfestet, og har en nærgrense på 30 cm.
Nikon - AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G
AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1.8G
Nikon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu