Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Felix Features med nytt bildearkiv

Siden 2005 har Felix Features levert eksklusive reportasjer og foto-dokumentarer til norske medier. Nå går vi ett skritt videre og gjør hele vårt arkiv tilgjengelig på nett. Mer enn 80.000 bilder fra noen av verdens beste fotojournalister er nå søkbare på våre nettsider.
Ingen grunn til å bruke samme bildene som alle andre!

Felix Features er kjendisfri sone. Vårt fokus er på de utfordringer verden står overfor, som miljø, fattigdom, politikk og konflikter. Men også håp og gleder som gjør livet verdt å leve.

Felix Features samarbeider med bildebyråer som har en sterk tradisjon for dyptgående fotoreportasjer – ofte et resultat av uker, måneder og noen ganger år med fotografering av ett enkelt tema. Derfor blir også bildene stadig publisert i anerkjente medier verden over, og premiert i internasjonale konkurranser.

Ideen om Felix Features ble til under den årlige fotofestivalen i Perpignan. En rød tråd under festivalen har i alle år vært engasjementet for saker som er underrapportert, de "viktige" sakene, de som skyves tilside av underholdning, kjendiser og annet som generer mer penger.

Vi identifiserer oss lett med de frustrerte fotojournalistene, rett og slett fordi det hender vi er frustrerte selv! Men samtidig tror vi at globalisering og ny teknologi gir oss muligheter til å nå dem som jobber med og interesserer seg for det samme som oss.

Digital teknologi har for eksempel gjort det mulig for Afghanistans første selvstendig bildebyrå, Aïna, å samarbeide med oss i Norge.

At bilder er mer enn en handelsvare og sidefyll bekreftes daglig. Ikke minst når alt fra myndigheter til kriminelle forsøker å stoppe fotografene som ønsker å dokumentere ulike sider av vår alles verden.

Det kreves mye av fotojournalister som vil vise medaljens bakside. De aller fleste fotografene vi representerer er frilansere. Ofte er bildene tatt på eget iniativ, uten oppdragsgivere i ryggen. I tillegg til økonomisk usikkerhet risikerer de ofte å komme fysisk til skade.

En av de første reportasjene Felix Features solgte var fra Irak, laget av svenske Martin Adler. Tre måneder senere ble Martin skutt og drept i Somalia. Med et sånt bakteppe er det naturlig for oss å ta det vi driver med alvorlig, og våre leverings-betingelser reflekterer respekten vi har for det materialet vi håndterer. Vi selger ikke bilder for enhver pris, og prioriterer kunder som deler vårt engasjement.

I dag utgjør bilder fra engelske Panos Pictures ryggraden i vårt arkiv, med fokus på humanitære og miljømessige utfordringer i Afrika og Asia. Men bildene reflekterer også fremgang, og ikke minst Kinas økonomiske vekst.

Felix Features er inspirert av fair trade-prinsippet. Derfor tar vi aldri mer enn 35% provisjon, slik at en større del av fortjenesten enn det som er vanlig i bransjen går tilbake til fotografene.

Halvparten av overskuddet fra Panos Pictures går til Panos Institute og deres arbeid med medier og kommunikasjon i tredje verden, globalisering, HIV/AIDS, miljø og konflikter.
Felix Features har inngått avtale med det afghanske bildebyrået Aïna om å selge deres bilder, der 80% av salgssummen går til Aïna. Vi jobber nå med å få deres bilder overført til vårt arkiv. Felix Features støtter også Aïna på andre måter.

Vi deler entusiasmen mange fotografer har for klassiske sort-hvitt bilder! Til tross for at det er et begrenset marked for sort-hvitt reportasjer vil vi også fortsette å promotere denne sjangeren.


Felix Features:

http://www.felixfeatures.com/











Fredrik Naumann/Felix Features -
Fredrik Naumann/Felix Features
En gutt plukker opp og kaster en tåregassgranat som nettopp er blitt avfyrt av israelske soldater.
Fredrik Naumann/Felix Features -
Fredrik Naumann/Felix Features
Ei lita jente ser på soldater som sjekker farens papirer under et portforbud i Srinagar, indisk Kashmir.
Fredrik Naumann/Felix Features -
Fredrik Naumann/Felix Features
Gutter fisker i en forurenset elv i sentrum av Srinagar, indisk Kashmir.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu