Canon lanserer 50D

Oppdatert sak: Canon har i dag lansert 50D. Dette er det første av to kameraer i eos-serien som Canon lanserer denne høsten. Les Per Inge Østmoens kommentarer og pressemeldingen her.
Per Inge Østmoen forteller til foto.no at Canon eos 50D og spesifikasjonene var som ventet.

- På dette tidspunktet før produksjonsmodellene har kommet i handelen er det rimeligvis umulig å si svært mye om de rent bildemessige egenskapene. Det er imidlertid klart ut fra inntrykket fra prototypen at evnen til bildedannelse på høy ISO er god nok til at ISO 12800 fyller mange formål innen reportasje og dokumentarisk fotografi.

Østmoen mener at 50D mekanisk har en ganske solid konstruksjon, betydelig over de rimeligste modellene. Her er den på linje med 40D, og dermed laget for den som stiller krav til soliditet og funksjon.

- Skal man ha enda bedre mekaniske egenskaper fra Canon, må man opp til 30 000-kroners nivået. Kamerahus på dette nivået tåler å bli brukt hyppig, og at tyngden er større enn på entry-level innebærer mer stabil fotografering. At en vekt som er litt høyere enn de aller letteste kan være en fordel under praktisk fotografering, må antas å være en erkjennelse som deles av de fleste i den typiske målgruppen for 50D.

Østmoen mener søkeren i 50D er lys og fin, og at kameraet ligger godt i hånden og oppleves som et seriøst verktøy.

Fra et markedssynspunkt påpeker han at den veiledende prisen a ved salgsstart ligger på nivå med Nikons D300, en prissetting som indikerer at Canon selv vurderer sin nykommer til å være minst like god som D300.

- Siden D300 har mer gjennomført tetning mot støv/vann samtidig som 50D likevel legges i samme prisleie, tyder det på at produsenten selv mener å ha grunn til å anta at de rent bildemessige egenskapene er så gode at det er forsvarlig å legge seg på en pris over 5000 kroner over 40D og dermed på linje med Nikons direkte konkurrent. Dette gir grunn til å stille forventninger til 50D.


Pressemelding fra Canon:

Oslo, 26. August 2008:

Canon styrker i dag sin anerkjente EOS-serie med et nytt digitalt speilreflekskamera: EOS 50D. Med 15,1 megapiksel CMOS- sensor, 6,3 bilder per sekund og Canons nyeste DIGIC 4 bildeprosessor, leverer EOS 50D en unik hastighet og oppløsning, til en pris som er enestående i dagens marked.
Enestående, rene bilder
Canons nydesignede 15,1 megapikslers CMOS-sensor leverer bilder med eksepsjonelt høy detaljrikdom og lite bildestøy – ideelle for store formater eller kreativ beskjæring. Nye produksjonsprosesser, i tillegg til forbedrede fotodioder og mikroobjektiver, øker sensorens lysoppsamlingsevne. Dermed får flere piksler plass på CMOS-sensoren uten at bildekvaliteten reduseres. Disse endringene sikrer bedre ISO-ytelse og lavt støynivå. Fotografering med høy hastighet og lav belysning er mulig med ISO-hastighet på 3200, som kan utvides til ultrafølsomme 12800.

EOS-systemets integrerte rensesystem – inkludert en forbedret selvrensende sensorenhet med nytt fluorbelegg – gir høyere bildekvalitet ved å redusere, avstøte og fjerne uønsket støv fra sensoren. Resterende partikler kan fjernes automatisk ved etterbearbeiding med Dust Delete Data og Canons medfølgende Digital Photo Professional-programvare.


Høy seriebildehastighet
Canons nye DIGIC 4-prosessor er rask nok til å levere opptil 6,3 bilder per sekund i serieopptak, med buffer på opptil 90 JPEG-bilder ved bruk av UDMA-kort. I kombinasjon med Canons vidvinkel AF-system, som låser seg til objektet med 9 individuelle kryss-sensorer, er det mulig å fange fantastiske aktivitetsmotiver – også ved lav belysning. Dette gjør EOS 50D spesielt velegnet for sports- og naturbilder.

DIGIC 4 og CMOS-sensoren leverer i fellesskap 14-bits bildeprosessering som sikrer jevne graderinger og naturtro farger, i tillegg til meget rask oppstarttid og bildevisning umiddelbart etter fotografering.

Se alt
En ny 3,0" Clear View VGA LCD-skjerm gir bred visningsvinkel og ekstra stor bildevisning med høy klarhet og presis fokussjekk. Ved å veksle til Live View-programmet – som viser bildet i sanntid på LCD-skjermen – kan du glede deg over enklere fotografering i ubekvemme vinkler, eller du kan koble kameraet til PC for fjernstyrt fotografering. Live Mode har nå tre autofokusmåter: Quick AF, Live AF, og den nye Ansiktsgjenkjenning Live AF som gir optimal fokus på grunnlag av ansikter registrert i bilderammen. Dette gir anledning til raske, spontane portrettbilder.

Kontroll og brukervennlighet
Canons berømte, intuitive EOS-menysystem omfatter en ny Quick Control-skjerm som gir rask tilgang til de mest vanlige innstillingene. Et nytt Creative Auto-program gir automatisk fokusering og eksponering, samtidig som det gir mulighet for kreative "finjusteringer" av innstillingene som for eksempel bakgrunnsskarpheten.
''For avanserte amatører og halvprofesjonelle fotografer, eller profesjonelle som ønsker seg en kraftig reservemodell, er EOS 50D et enestående kamera", sier Trond Langeland, direktør for Canon Consumer Imaging, Norge. “Det finnes ikke noe annet kamera i denne prisklassen som kan tilby tilsvarende kombinasjon av hastighet og bildekvalitet."

EOD 50D: Anb.utsalgspris inkl.mva er kr 12.599,-
Salgsstart er oktober 2008


Kort oversikt over funksjonene:

•15,1 megapikslers APS-C CMOS-sensor

•6,3 bilde/sek serieopptak, maks buffer på 90 JPEG-bilder med UDMA-kort

•DIGIC 4-prosessor

•ISO 100-3200, kan utvides til 12800

•9-punkts vidvinkel AF

•3,0" Clear View VGA-LCD med Live View-program og
Ansiktsgjenkjenning Live AF

•Kamerahus i magnesiumlegering, med beskyttelse mot omgivelsene

•EOS integrert rensesystem

•HDMI-tilkobling for høykvalitets visning og avspilling på HD-TV

•Full kompatibilitet med Canon EF- og EF-S-objektiver og EX-serien med Speedlite-blitser

Per Inge Østmoen - Frank Hesjedal prøver Canon 50D
Frank Hesjedal prøver Canon 50D
Per Inge Østmoen
Canon -
Canon
Canon -
Canon
Canon -
Canon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu