Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Lumix LX3 - avansert og kompakt oppfølger

Panasonic har lansert Lumix LX3, oppfølgeren til det populære kompaktkameraet Lumix LX2. Kameraet har en veiledende utsalgspris på kr. 4 600 ,- og er ventet på markedet i slutten av august. Les pressemeldingen fra Panasonic her.
Med LX3 gir Panasonic muligheten til meget avansert fotografering. Dette til tross for det smidige formatet. Den brede vidvinkelen gjør at alt får plass i bildet selv om objektet er nære innpå kamera.

Nå er den endelig her – oppfølgeren til populære Lumix LX2 som ble lansert for to år siden. Nye LX3 er et elegant designkamera som med svært avansert teknikk setter en ny standard for kompaktkameraer. Samtlige komponenter er oppgradert siden siste modell.

Leicas eksklusive DC Vario Summicron-optikk har en lysfølsomhet på F2.0, noe som er heller uvanlig når det kommer til kompaktkameraer. Takket være at den slipper inn mye lys er det mulig å ta skarpe, kornfrie bilder også ved vanskelige lysforhold, som i skumring eller om natten. Optikken i kombinasjon med det helt nye CCD-chipset legger grunnlaget for en bildekvalitet som normalt ikke forekommer blant kompaktkameraer. Istedenfor å presse inn antall piksler ytterligere på CCD-chipsen er LX3 begrenset til 10.1 megapiklser. Dette gir mye plass for hver enkelt piksel, som igjen gir fantastisk følsomhet og dynamisk omfang.

Det intelligente autoformatet med ansiktsgjenkjenning, bildestabilisering, ISO automatikk, intelligent eksponering samt automatisk scenevalg har blitt forbedret ytterligere med funksjoner som blant annet AF Tracking. Dette gjør at du kan følge et objekt i bevegelse med autofokus til bildet blir tatt. Perfekt ved fotografering av barn, sport eller andre motiv i bevegelse.

Det er mulig å manuelt justere alle innstillinger, og akkurat som sin forgjenger har LX3 en multifunksjons-joystick for rask og enkel justering av for eksempel fokus og blendertid. Joysticken kan også brukes til mange vanlige programinnstillinger for enkel justering under fotografering. Joysticken i kombinasjon med hurtigknapper gjør det lett og raskt å håndtere kameraet uten å miste de viktige øyeblikkene. Utover dette finnes også den nye "multi-aspect mode" som lar kameraet ta tre bilder samtidig, for siden å la fotografen velge det beste.

Den 3-tommer store LCD-skjermen justerer automatisk lysstyrken etter omgivelsene for et tydelig bilde – så vel i mørket som ved skarpt sollys. Skjermens 460 000 piksler gir et bra forholdsblikk på dine fotografier. En annen egenskap er innspillingen av bilder i bevegelse med en oppløsning på 1280 x 720 med 24 fps. Dette gir utmerket bildekvalitet på filmsekvensene.

Til Lumix LX3 finnes det en rekke ekstra tilbehør for den som vil utforske enda flere nye muligheter med kameraet. Fra ekstra vidvinkelkonverterer (gir tilsvarende 18 millimeter) til en høykvalitets ekstern optisk søker. Dette er et kompaktkamera som ikke ligner noe annet på markedet.

Nøkkelfakta:

  • Leica DC Vario Summicron-optikk med 24 mm F2.0 ultra vidvinkel

  • Ekstra stor 1/1.63" CCD og 10.1 megapiksler gir høy bildekvalitet

  • Fullt manuell innstillingskontroll med smidig multifunksjons-joystick

  • 3" stor LCD-skjerm med hele 460 000 piksler gir bra forhåndsmuligheter

  • 2,5 bilder per sekund i høyeste oppløsning (10.1 megapiksel)

  • Innspilling av bevegelig bilde i HD-kvalitet (1 290 x 720)

  • iA mode(intelligent Auto) med ansiktsgjenkjenning, bildestabilisering, ISO automatikk, intelligent eksponering, automatiske scenevelgere samt AF tracking

  • Bredt tilbud av tilbehør

Kameraet har en veiledende utsalgspris på kr. 4 600 ,- og er ventet på markedet i slutten av august.


Panasonic - Lumix LX3
Lumix LX3
Panasonic
Panasonic - Lumix LX3
Lumix LX3
Panasonic

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu