Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Interfoto/Farnes satser på profesjonell video

Interfoto, Norges eneste total leverandør av produkter og løsninger til alle som tar og bruker bilder profesjonelt vil fra februar 2008 ta neste skritt for å imøtekomme også brukere av profesjonell video og broadcast.
Mange av Interfotos kunder jobber både med stills og video, mens andre fortsatt vurderer video som en naturlig utvidelse av sin virksomhet. Gjennom oppkjøpet av Lars Farnes foto- og broadcastvirksomhet i 2007 har Interfoto tilegnet seg både kunder, kompetanse og sortiment som krysset med Interfotos kundegrunnlag og økonomi gjør det mulig å raskt posisjoner seg som en viktig broadcast/video aktør. Interfoto har allerede ansatt Erik Kjeldsrud som har bred kunnskap og stor kontaktflate innenfor high-end video og foto, som sammen med Espen Harward og Ole Bjørn Johnsen vil etablere Interfoto/Farnes broadcast avdeling. I tillegg vil Trond Høglund som jobber tett mot Norges mediehus med Fotoware og relevant hardware utvide produktutvalget med de nye videoløsningene.

Video og stills foto er teknisk sett mer lik hverandre enn noensinne. De nye kameraene lagrer på disk og mye av etterbehandlingen skjer på samme plattform som med stills foto. Interfoto er allerede autorisert på Apple Final Cut – som på Apple Aperture, og et sentralt satsingsområde blir kursvirksomheten i Interfotos egne kurslokaler på Høvik.

Fra før av har Interfoto/Farnes agenturene på Fujinon, Sachtler, Tiffen, Vocas, Chrosziel, SQN og Kobold, mens rollen som totalleverandør allerede betyr at Sony, Panasonic, Canon og Sennheiser er etablert som nye leverandører for å komplettere utvalget.

Vi har sett på video/broadcast markedet siden høsten 2005, men har ønsket å feste grepet på stillsmarkedet før vi satser på video, sier Egil Nilsson, administrende direktør i Interfoto. Video er en naturlig forlengelse av vår virksomhet og vår strategi, og selv om vi har stor respekt for aktørene i denne bransjen har vi gjennom de to år funnet grunn til å tro at vi også i dette markedet kan bli en toneangivende aktør. Vi er svært ambisiøse planer om dette, men ønsker samtidig ikke å vokse for fort i det vi ser at våre konkurrenter har store kapasitetsutfordringer som vi ønsker å unngå, tillegger han.

Vår største fordel ut over lokalisering, økonomi og medarbeidere er nok ”timing”. Vi starter opp på et utrolig godt tidspunkt sett i lys av de teknologiske gjennombrudd våre leverandører viser i disse dager, samt den modernisering og effektivisering som blir nødvendig i tiden som kommer, sier Erik Kjeldsrud som vil lede den nye broadcastavdelingen på Høvik.



Kontakt: Erik Kjeldsrud, tel: 9865 2743, e-post: erik@interfoto.no


 - Intefotos butikklokaler
Intefotos butikklokaler
Hos Interfoto er du alltid velkommen!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu