Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer tilt-shift-objektivet PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED

24 mm vidvinkelobjektiv med perspektivkontroll, ideelt for studioarbeid, arkitektur og landskapsfotografi



Oslo 29. januar 2008 - Nikon lanserer i dag PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED, et 24 mm tilt-shift vidvinkelobjektiv for studioarbeid, arkitektur og landskapsfotografi. Objektivet har en tilt-shift-rekkevidde som er best i sin klasse, med tilt opp til +/-8,5º og shift på +/-11,5 mm. Objektivet kan roteres 90° grader til venstre eller høyre, med praktiske klikkstopp i intervaller på 30°.

For at manuellfokuseringen skal være presis, er objektivet kompatibelt med de elektroniske avstandsmålerne i alle Nikons digitale speilreflekskameraer, og automatisk blenderkontroll med Nikon D3/D300-kameraer.

I tilt-shift-objektivene er det mulig å flytte de interne, optiske elementene for å få en effekt som kalles perspektivkontroll (perspective control, PC). Perspektivkontroll reduserer forvregning forårsaket av kameravinkelen i forhold til motivet, og er nyttig ved fotografering av arkitektur, fordi effekten av konvergerende, vertikale vinkler kan unngås. Perspektivkontrollen som finnes i PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED er også uunnværlig ved studioarbeid, på grunn av den ekstreme dybdeskarphetseffekten som kan skapes.

- Det første 35 mm tilt-shift-objektivet ble skapt av Nikon i 1961, og den fantastiske bildekvaliteten og de førsteklasses bevegelsesnivåene som tilt-shift-objektivet PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED har, viser at nyskapning og optisk kvalitet er nedarvet i NIKKOR, sier Robert Cristina, Manager Professional Products and NPS, Nikon Europe B.V.

Objektivet gjør det mulig for fotografen å ha full kontroll over alle funksjoner, med enkle og praktiske kontrollmekanismer som for eksempel blenderring, nedblandingsknapp, fokusring, shift-knott og tilt-knott. Nikons Nano Crystal coating, 3 ED-glasselementer og asferiske elementer kombineres i et objektiv som har enestående optisk kvalitet og reduserer skyggebilder, lysskjær og kromatisk aberrasjon til et minimum.
PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED -objektivet har maksimal blenderåpning på f/2,8 og minimal blenderåpning på f/32, og nærmeste fokuseringsavstand er bare 0,21 meter. Objektivet er grundig forseglet mot støv og fuktighet, og veier 730 gram. Størrelsen på filter/forsatslinsen er 77 mm.

For PC-E Micro NIKKOR 24 mm f/2,8D ED er veiledende utsalgspris NOK 16990,-, og det er ventet å komme i salg i februar. Solblender og myk bæreveske er inkludert.

Nikon lanserte samtidig to PC-E Micro NIKKOR-objektiver til, som nå er i de siste stadiene av utviklingen. Når disse kommer på markedet, blir serien av tilt-shift-objektiver supplert med PC-E 45 mm f/2,8D og PC-E 85mm f/2.8D II. Disse objektivene skal etter planen være tilgjengelige sommeren 2008.

_______________________________________

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Vegar Berg
Product Specialist
Tlf.: 67 82 74 06
Mob: 96 50 18 00
berg@nikon.no


Linn Andresen
Marketing Coordinator
Tlf. 67 82 74 05
Mob: 90 01 49 63
andresen@nikon.no


Du kan lese mer om Nikon-produkter på:
www.europe-nikon.com
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu