Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Canon passerer 30 millioner EOS-kameraer

Canon har nådd en imponerende milepæl når antall solgte filmbaserte og digitale EOS-speilreflekskameraer passerer 30 millioner. Bare i løpet av de fire siste årene er det solgt over 10 millioner digitale EOS-kameraer, noe som virkelig bekrefter EOS' enorme popularitet.
Siden lanseringen av EOS D30 i 2000, har Canon hatt en klar ledelse som verdens mest populære digitale speilreflekskameraprodusent. Det var lanseringen av EOS 300D i mai 2003 som virkelig introduserte digital speilrefleksfotografering på massemarkedet. Med en pris på under 1 000 euro tok kameraet hele bransjen på sengen og utløste et salgsskred da en ny generasjon forbrukere oppdaget gleden ved å fotografere med utskiftbare objektiver.

I dag kan Canon glede seg over en andel på 46 % av det digitale speilrefleksmarkedet . EOS 400D er det mestselgende forbrukerkameraet , mens kameraene og EF-objektivene i den profesjonelle EOS-1-serien er førstevalget blant et overveiende flertall av verdens profesjonelle nyhets- og sportsfotografer.

Milepælen på 30 millioner solgte enheter faller sammen med Canons 70-årsjubileum og 20-årsjubileet for EOS, som så dagens lys med EOS 650 i mars 1987. EOS står for Electro Optical System, men det er også navnet på morgenrødens gudinne i gresk mytologi. EOS-serien markerte da også starten på en imponerende serie innovative teknologier som revolusjonerte kameraindustrien.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu