Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Få bildene dine på kartet

Hvor ofte har du lurt på hvor du tok det bildet? Med programmet PixGPS og en GPS-mottaker kan du nå få lagt inn lengde og breddegrad i bildefilene dine. Informasjonen lagres som standard EXIF-GPS format og kan leses av programmer som støtter dette formatet. PixGPS kan også vise posisjonen på et kart eller du kan overføre posisjoner til Google Earth.
Asker, 6. september 2007. BR Software har nettopp utgitt programmet PixGPS. PixGPS gjør det enkelt å lagre eksakt posisjonsangivelse for bildene dine. Informasjonen lagres i bildefilen som EXIF data. Du kan også se plasseringen av bildene på et kart eller i Google Earth.

PixGPS tilbyr en enkel måte å posisjonsbestemme bildene dine. Alt du trenger en en GPS-mottaker med sporingsmuligheter og et digitalt kamera. Når du skal fotografere slår du på GPS-en. Denne har du i lommen eller kameravesken. Du trenger ikke gjøre annet enn å ha den påstått mens du tar bildene. Når du kommer hjem laster du ned bildefilene fra kameraet og sporingsfilen fra GPS-en. PixGPS vil lese bildefilene og sammenligne tidspunktene i sporingsfilen. Ut fra dette beregner det lengde og breddegrad for hvert enkelt bilde.

Posisjonene lagres som EXIF-GPS metadata i bildefilen slik at denne informasjonen følger bildet. Du kan også velge å se hvor bildet ble tatt på et kart. PixGPS kan også eksportere informasjonen i KML-format slik at du kan se hvor du tok bilder i Google Earth. Data kan også eksporteres i CSV-format (komma separert tekstfil) og dataene kan da brukes av alle program som støtter CSV-format, for eksempel Microsoft Autoroute.

PixGPS kan brukes på en PC med Microsoft Windows 2000/XP/Vista. Prisen for programmet er NOK 149 ved elektronisk levering, som inkluderer gratis oppgraderinger i to år. Mot et lite pristillegg kan det også leveres på CD.

PixGPS er utviklet og selges av BR Software i Asker, et firma som har spesialisert seg på fotoprogramvare. PixGPS selges og distribueres via Internett.

Mer informasjon om programmet finner du på http://www.br-software.com/
 -
PixGPS hovedskjermbilde med kartvisning.
 -
PixGPS skjermbilde

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu