Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer D300 - et profesjonelt speilreflekskamera i en klasse for seg selv

Det avanserte, kompakte D-SLR har 12,3 megapikslers oppløsning, 6 bps, selvrensende sensor, Live View.
Oslo, 23. august 2007: Nikon Europa annonserte i dag det digitale speilreflekskameraet D300, et kamera som setter en ny standard for profesjonell ytelse i kompakt format. Det brukervennlige DX-formatkameraet D300 tilbyr fremragende bildekvalitet, flerfunksjonelle teknologier og rask respons. Med klasseledende oppløsning på 12,3 megapiksler, 6 bps, selvrensende sensorenhet og høydefinisjons 3” VGA LCD-skjerm kombinert med Nikons legendariske pålitelighet er D300 et gjennombrudd for fotografer som ønsker et avansert kompakt speilreflekskamera.

“D300 er spekket med den nyeste teknologien og Nikons anerkjente ergonomiske egenskaper, og setter en ny standard for profesjonelle fotografer i budsjettklassen,” sier Robert Cristina, Brand Manager, Nikon Professional Products, Europa. “D300 kan tas med ‘overalt’. Med sin raske respons, høye ytelse og gode brukervennlighet vil det appellere til alle seriøse fotografer.”

Hastighet og ytelse

D300 er fullt av det nyeste profesjonelle teknologien for bilder av høyeste kvalitet. Den 12,3-megapikslers CMOS-sensoren i DX-format genererer bildefiler som passer til alle formål, kombinert med en rask standard på 6 bps (opptil 8 bps med valgfri Multi Power-batteripakke). D300 har rask oppstart, hurtig respons og stor fleksibilitet for å passe til mange ulike typer fotografering. D300 har en oppstartstid på bare 0,13 sekunder og en nesten umerkelig lukkerforsinkelse på 45 millisekunder.

Imponerende presisjon

D300 har en selvrensende sensorenhet som vibrerer med høy frekvens for å fjerne alt støv på overflaten av sensorens optiske lowpassfilter. Kameraet har et stort ISO-område fra 200 til 3200 pluss Lo 1 (tilsvarende ISO 100) og Hi (tilsvarende ISO 6400). Bildepresisjonen økes også med det nye Nikon Scene Recognition System, som bruker Nikons anerkjente 1005-piksels RGB-fargesensor til å registrere motivenes form og posisjon før bildet tas. Det hjelper også det nye 51-punkts autofokussystemet med å spore motiver etter fargen, samtidig som presisjonen i eksponeringen og hvitbalansemålingen økes. D300 har dessuten Live View, som gjør at fotografen ser bildet direkte på LCD-skjermen. Det er to innstillinger for henholdsvis håndholdt kamera og stativ. Autofokus er mulig i begge Live View-innstillingene.

Bedre bilder med EXPEED

Bildebehandlingsprosessoren EXPEED er en av hovedårsakene til at D300 kan fange inn og behandle høydefinerte bildedata så raskt. EXPEED-systemet omfatter både maskinvare og Nikons mangeårige erfaring med bildebehandling. EXPEED-prosessoren i D300 har 14-bits A/D-konvertering med 16-bits bildebehandling. Begge deler bidrar til Nikons karakteristiske naturtro farger, myke hudgraderinger og eksepsjonelle detaljnivå.

Klar for fremtiden

D300 er et ekte HD kamera. Fra den 3-tommers VGA LCD-skjermen med 170 graders synsvinkel til HDMI-grensesnittet for HD-skjermer er D300 klart til fremtidens bildemiljø. Kontrollene på D300 er lagd for brukervennlighet, med blant annet et tydelig LCD-panel og informasjonsvisning på den bakre LCD-skjermen som kan skifte farge etter lysforholdene. Den intuitive multivelgeren med 8 retninger gjør det meget enkelt å velge en av de 51-punks autofokusinnstillingene.

Robust og pålitelig

D300 viderefører Nikons lange tradisjon med robusthet og pålitelighet. Kamerahuset er lagd av en magnesiumslegering, og lukkeren er testet for 150 000 eksponeringer. D300 er også konstruert for høy motstandsdyktighet mot støv og vann.

Total Imaging System

I likhet med D3 er D300 mer enn et kamera, men en del av et komplett Nikon-system for å gjøre fotografer i stand til ta flotte bilder. D300 er kompatibelt med Nikon Total Imaging System av NIKKOR-objektiver, blitser, tilbehør og programvare som utgjør en komplett løsning for ethvert fotobehov.

Ett tilbehør som kan utvide fotograferingstiden, forenkle vertikal fotografering og øke hastigheten til opptil 8 bps, er den valgfrie Multi Power-batteripakken MB-D10. Den kompakte MB-D10 kan lett festes nederst på kameraet. I motsetning til andre, lignende produkter tar MB-D10 ikke opp kameraets batteriplass. Det er mulig å fotografere med to EN-EL3e-batterier eller bruke et kraftig EN-EL4a-batteri i tillegg. D300 og MB-D10 kan også brukes med AA-batterier. *Krever EN-EL4a.

Trådløst nettverk

Nikon var en pioner innen trådløs bildeoverføring. Nå, med Nikon sin nye trådløse sender WT-43), er nettverk med flere kameraer mulige. Det er ikke bare mulig å sende bilder til servere og fjernstyre kameraet, med WT-4 kan man også se på kameraets miniatyrbilder over nettverket. Opptil fem D300-kameraer kan kobles sammen i et trådløst nettverk, og man kan se gjennom miniatyrbildene fra alle kameraene samtidig og overføre de aktuelle bildefilene mens fotografene tar bilder.

Kamerahuset til D300 er på 147,2 (b) x 112,8 (h) x 74 (d) mm og veier bare 795 gram.

Tilgjengelig i november 2007.

Nikon har gjort alle anstrengelser for å sikre at spesifikasjonene stemmer på trykkingstidpunktet. Likevel kan de endres uten varsel og uten forpliktelser for produsenten.

Du kan lese mer om disse og andre prisbelønte Nikon-produkter på: www.nikon.no





Per 1. august 2007

3). WT-4-versjonene varierer i henhold til regionale/nasjonale regler for radiofrekvenser.









Mer informasjon:



For pressebilder av Nikon D300, besøk http://press.nikon.se



For mer informasjon besøk også www.nikon.no



Kontaktperson:



Vegar Berg, Nikon Norge

Tlf: 67 82 74 06

Faks: 67 82 74 50

E-postadresse: berg@nikon.no



Brügmann Scott, Nikon Norge

Tlf: 67 82 74 05

Faks: 67 82 74 50

E-postadresse: brugmann@nikon.no



 - Nikon D300
Nikon D300

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu