Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fortsatt høyt kamerasalg – speilrefleks opp 60%

- I fjor mente mange at kamerasalget hadde nådd toppen, at vi måtte få en nedgang i 2007. Slik ser det ikke ut hittil, sier infosjef Knut Førsund.
- Når vi teller opp etter første halvår, så er det solgt 210 000 kameraer, 5000 mer enn i fjor. Salget av kompaktkameraer har gått en anelse ned, men det som fanger manges interesse er at speilreflekssuksessen fortsetter. Salget av denne kameratypen har økt fra 20 500 til 33 000 i første halvår, en økning på 60 %!

- At kamerasalget fortsatt er så høyt, skyldes ganske sikkert at nyere kameramodeller både er bedre og kjappere. Finesser som økt bildekvalitet i svakt lys, større skjerm til å se bildene på, kortere reaksjonstid, ansiktsgjenkjenning som også gir bedre bilder og at folk får enda mer for pengene. Dessuten er jo nordmenn generelt flinke til å holde seg oppdatert på den teknologiske biten. Det som også har stor betydning, er at norske medier bruker mer plass på produktomtaler og tester enn tidligere, avslutter Førsund.

-

Det er Nikon og Canon som stikker av med brorparten av speilreflekssalget, men merker som Olympus, Pentax og Samsung har også økt salget kraftig. Blant kompaktkameraene er salget noe jevnere fordelt blant de mest kjente merkene.

750 000 nordmenn oppgir at fotografering er en viktig hobby for dem, i følge en undersøkelse Visendi har gjort for Fotorådet. Dette gjør fotografering til en av de største hobbyene i Norge.

Ca. 80 % av norske husstander har nå digitalkamera. Praktisk talt alle husstander som har tilgang til Internett har ett eller flere digitalkameraer.

med vennlig hilsen
IKT-Norge
v/informasjonssjef Knut Førsund
tlf. 918 36 651

fotoKnut@IKT-Norge.no
Fotorådet: http://www.fotoradet.no

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu