Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Hvilke fotografier selger best?

Myten vil ha det til at nakenhet er svært interessant for internettbrukerne. Denne påstanden får seg nå et skudd for baugen. Av de illustrasjonsbildene som medfølger, er det bildet av de fire hendene som er det desidert mest kjøpte i Norge. Bryster og nakenhet er ikke engang med blant de 100 mest solgte, viser statistikk basert på mange tusen bildekjøp fra bildebyrået scanstockphoto.com
Myten vil ha det til at nakenhet er svært interessant for internettbrukerne. Denne påstanden får seg nå et skudd for baugen. Av de to illustrasjonsbildene ovenfor, er det bildet av de fire hendene som er det desidert mest kjøpte i Norge. Brystene er ikke engang med blant de 100 mest solgte, viser statistikk basert på mange tusen bildekjøp fra bildebyrået scanstockphoto.com

Nettstedet Scanstockphoto.com har statistikk som viser at deres mest solgte bilde er av to par armer og hender som griper hverandre om håndleddene. Og på de neste plassene kommer et bilde av to hender som utveksler en nøkkel og på tredjeplass et bilde av julepynt. De mestselgende bildene har alle innhold med klar og sterk symbolverdi. Det er trolig derfor de er så populære.

- Det er faktisk bilder av påkledde mennesker i helt dagligdagse situasjoner som er våre bestselgere, forteller Eirik Vassvåg i scanstockphoto.com. – Hvis bildene domineres av naken hud eller mangler ethvert element av det vi kaller menneskelig tilstedeværelse, symbolisme eller aktivitet, da selger de nesten ikke, slår Vassvåg fast. Han er ansvarlig for kvalitetssikringen av bilder som legges ut på scanstockphoto.com.

- Vi har riktignok et par tusen bilder av mer eller mindre nakne mennesker i vår database på over 200.000 bilder. Men det er ikke så mange som kjøper bilder akkurat dem, ler Eirik Vassvåg. Han er en av gründere bak bildebyrået som på kort tid har blitt Norges nest største online illustrasjonsdatabase.

Det er i markedet for illustrasjonsbilder scanstockphoto.com gjør suksess som et rimelig alternativ for virksomheter som ønsker gode, rimelige og lovlige illustrasjoner til brosjyrer, nettsider og powerpoint-presenstasjoner. Et lovlig illustrasjonsbilde koster ikke stort mer enn en flaske brus på kiosken. Derfor er det ikke like fristende for alle å ”google” etter bilder man kan bruke uten å gjøre opp for seg.

- Selv om vi selger royalty-frie bilder til lave priser, krever våre kunder den samme kvaliteten som de er vant til fra våre konkurrenter. Selv om vi distribuerer illustrasjonsbilder som ofte er tatt av amatørfotografer, så har vi derfor lagt lista som markerer kvalitetskravene høyt, forsikrer Vassvåg til slutt.

www.scanstockphoto.com

Kontakt:
Eirik Vassvåg, M 48079622 eller T 23 00 30 39, eirik@scanstockphoto.com
Jo Terje Stein, M 98221759 eller T 23 00 30 39, jo.terje@scanstockphoto.com



Liv Friis Larsen/Paul Morley - Hvilket av disse to bildene tror du selger best i Norge?
Hvilket av disse to bildene tror du selger best i Norge?
Liv Friis Larsen/Paul Morley

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu