Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Billige bilder blir bra butikk

Norges største bildebyråer har fått en aggressiv og fremadstormende konkurrent. Lavpris-byrået www.scanstockphoto.com har på kort tid etablert seg som Norges nest største online fotodatabase. I midten av mai passerte de størrelsen på onlinedatabasen til Samfoto. Scanpix er fremdeles det største byrået med god margin, men folkene bak www.scanstockphoto.com tror de på sikt kan bli større enn dem også. Men foreløpig er det enda viktigere å ekspandere også i utlandet.
Det tok bare to år for www.scanstockphoto.com å bli det nest største online bildebyrået i Norge. For noen dager siden passerte de størrelsen på Samfoto’s onlinebase og har i dag over 193.000 nedlastbare bilder i sin portefølje. Mens de andre byråene gjerne tar mellom 1.500 og 2.000 kroner for bruksretten til et fotografi, koster det bare 25-35 kroner (3-4 Euro) å kjøpe et tilsvarende bilde hos www.scanstockphoto.com.

- Det er trolig tre ting som har bidratt til vår raske vekst, sier Jo Terje Stein i Scandinavian Stock Photo. - For det første har vi gått bredt ut og invitert fotografer fra hele verden til å legge ut sine beste bilder på vår base. Derfor tilbyr vi dag bilder til nær sagt enhver anledning. For det andre har vi lagt vekt på å holde et gjennomgående høyt kvalitetsnivå på bildene vi aksepterer i basen. Sist men ikke minst har våre lave pris og enkle kjøperutiner ført til at kundene våre laster ned mange bilder til glede for oss og våre fotografer, forklarer Jo Terje Stein. Han er en av gründerne bak www.scanstockphoto.com.

Det er i markedet for illustrasjonsbilder scanstockphoto.com gjør suksess. De markedsfører seg som et rimelig alternativ overfor SMB-bedrifter, forlag, aviser og organisasjoner som ønsker gode, rimelige og lovlige illustrasjoner til brosjyrer, nettsider, pressemeldinger og powerpoint-presenstasjoner. Et lovlig illustrasjonsbilde fra www.scanstockphoto.com koster ikke stort mer enn en flaske brus på kiosken. Derfor er det ikke like fristende for alle å ”google” etter bilder man kan bruke uten å gjøre opp for seg.

Norske bildebyråer omsetter trolig for mellom 150 og 200 millioner kroner pr. år, og markedet er i sterk vekst. Scanstockphoto.com begynte med en beskjedne 53.000 kroner i omsetning oppstartsåret 2005. Men siden den gang har salget øket eksponentielt og i 2007 vil de omsette for et sjusifret kronebeløp. Målet er å omsette for over ti millioner kroner i 2010.

- Siden totalmarkedet vokser, har nok ikke at de andre byråene så langt merket noen omsetningssvikt på grunn av oss. Men vi ser jo at flere og flere av de andre byråenes etablerte kunder kjøper bilder av oss også. Stadig flere selskaper, organisasjoner og mediebedrifter dukker opp på kundelisten vår. Så du kan si at vi styrker vår markedsandel for hver dag som går, sier en optimistisk Jo Terje Stein.
Scanstockphoto,com -
Scanstockphoto,com
Gründerne bak scanstockphoto.com, Eirik Vassvåg (tv) og Jo Terje Stein, har på kort tid etablert seg som Norges nest største online bildebyrå målt i antall online bilder. De har i dag nesten 200.000 bilder liggende til nedlasting.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu