Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon lanserer oppfølgeren til suksessmodellen D40, Nikon D40x

Nikon lanserer i dag D40x, et kompakt og ergonomisk digitalt speilreflekskamera for brukere som vil avansere fra kompaktkamera, og som vil kombinere brukervennlighet med høy bildekvalitet. Den nye D40x er en oppfølger til suksessmodellen D40 og har bredere ISO-område og 10,2 megapiksler oppløsning. Nikon D40x har beholdt både profesjonell lysmåler, bildebehandlingsmotor og det brukervennlige menysystemet med flere innebygde retusjeringsmuligheter – alt for å få perfekte og profesjonelle bilder.
D40x er navnet på Nikons oppfølger til suksessmodellen D40, som ble lansert i fjor høst. Mesteparten av D40 er beholdt, men Nikon har økt oppløsningen til 10,2 megapiksler og utvidet ISO-området til 100-1600 og H1 (ISO 3200). I tillegg sørger Nikons profesjonelle lysmåler 3D Color Matrix Metering II og automatisk hvitbalanse for at brukeren kan ta detaljerte kvalitetsbilder med livlige farger under mange ulike lysforhold.



Det kompakte kamerahuset er ergonomisk utformet, og D40x har samme stabilitet og Nikon-følelse som sine større søsken.



Nikon D40x leveres i kit med et lett og kompakt 18-55 mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor objektiv. Objektivet har ED glasselement som gjør det enklere å få skarpe bilder med høy kontrast. Silent Wave-motoren gir rask og stille autofokus. Nikon D40x vil også være å få kjøpt som kun kamerahus for den som vil velge andre objektiver.



D40x er klar til å ta bilder på et øyeblikk. Den starter på bare 0,18 sekunder, og med seriefotografering er det mulig å ta 100 JPEG-bilder med opptil tre bilder per sekund. Innebygd autofokus sørger for skarpe og tydelige bilder. Nikon sin innovative i-TTL blitskontroll beregner den ideelle blitseksponeringen slik at bildene alltid blir riktig eksponert, under alle forhold.



Den 2,5 tommer store LCD-skjermen gjør det enkelt å se på, redigere og navigere blant bildene. Unike Nikon-innovasjoner gjør det mulig å redigere bildet direkte i kameraet og få profesjonelle resultater. Nikon sin unike D-Lighting funksjon forbedrer undereksponerte bilder og bilder tatt i for mye motlys. Funksjonen oppretter en kopi av bildet og tilføyer ekstra lys og detaljer der det trengs, mens godt eksponerte områder ikke røres. Det er også mulig å korrigere røde øyne med ett enkelt tastetrykk eller bruke monokromeffekten for å gjøre bildet sort/hvitt. Med åtte forskjellige Digital Vari-programinnstillinger kan den kreative fotografen tilpasse bildene sine raskt og enkelt ved å ganske enkelt vri på funksjonshjulet.



D40x leveres med et gratis eksemplar av Nikon sin eksklusive PictureProject programvare, en kraftig og brukervennlig løsning som gjør det morsomt og effektivt å organisere, redigere og dele bildene med familie og venner.



Nikon D40x leveres med lithium-ion batteri EN-EL9, hurtigladeren MH-23, USB-kabel UC-E4, øyemusling DK-16, kamerarem, kamerahusdeksel BF-1A, søkerdeksel DK-5, deksel til tilbehørssko BS-1 og norsk bruksanvisning. Dessuten medfølger gratis Dschool Basic, en to timers gjennomgang av kameraet, til en verdi av kr 690,- inkl. MVA.



Pris og tilgjengelighet

Nikon D40X ventes i handelen i april 2007.

Anbefalt pris for D40x kamerahus er kr 6590 inkl. MVA.

Anbefalt pris for D40x kit er kr 7490 kroner inkl. MVA.





Nytt telezoom-objektiv med vibrasjonsreduksjon VR og Silent Wave Motor



I dag lanserer Nikon også et nytt objektiv: AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55–200 mm f/4–5,6G IF-ED. Dette er en kompakt telezoom med VR og SWM til rimelig pris. Objektivet har funksjonen vibrasjonsreduksjon, noe som gjør det mulig å benytte tre trinn lengre lukkertid ved fotografering på frihånd. Brennvidden er hele 55–200 mm (bildevinkel tilsvarende et 82,5–300 mm-objektiv i 35 mm-format) og gir bilder av høy kvalitet. Objektivet har et ED-glasselement som minimerer kromatisk aberrasjon og gir høy kontrast og oppløsning, samt kompakt SWM (Silent Wave Motor) for stillegående autofokus.



Pris og tilgjengelighet

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55–200 mm f/4–5,6G IF-ED ventes i handelen i april 2007.

Anbefalt pris er ca kr 3190 inkl MVA.



For pressebilder av Nikon D40X og AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55–200 mm, vennligst besøk http://press.nikon.se





For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Vegar Berg, produktspesialist profesjonelle produkter

Telefon: 67 82 74 06 eller e-post: berg@nikon.no



Scott Brügmann, marketing coordinator

Telefon: 67 82 74 05 eller e-post: brugmann@nikon.no

www.nikon.no




Om Nikon

Nikon Corporation, grunnlagt i 1917, sikret seg plassen som en pioner innen optisk glass teknologi i Japan. Med økende vekst og ekspertise tilbyr Nikon nå diverse produktrekker, fra verdenskjent fotoutstyr for vanlige brukere og profesjonelle til industrielt presisjonsutstyr.

Nikon Europe B.V. distribuerer en bred rekke av bildeprodukter, fra vanlige til profesjonelle digital SLR kameraer, Nikkor optikk, Speedlights og systemtilbehør; Nikon COOLPIX compact digital kameraer; Coolscan digitalfilm scannere; 35mm film SLR kameraer; Nikon software produkter og Nikon sports og hobby optikk. I hjertet av hvert Nikon kamera er Nikons eksklusive funksjonssystem, som gjør det lett for alle å ta utrolige bilder.


 - Nikon D40x
Nikon D40x

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu