Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Interfoto AS kjøper aksjene i Lars Farnes AS

Interfoto AS har inngått intensjonsavtale om kjøp av Lars Farnes AS. Avtalen innebærer at Interfoto befester og styrker sin posisjon som den ledende aktøren i det profesjonelle fotomarkedet.
Interfoto AS har inngått intensjonsavtale om kjøp av Lars Farnes AS. Avtalen innebærer at Interfoto befester og styrker sin posisjon som den ledende aktøren i det profesjonelle fotomarkedet. Lars Farnes AS vil etter oppkjøpet videreføres som eget datterselskap hvor distribusjon gjennom fotofaghandelen vil stå sentralt. Gitt at intensjonsavtalens forutsetninger oppfylles, vil transaksjonen gjennomføres før påske.


Interfoto AS har etter avviklingen av Nikon-distribusjonen høsten 2005 konsentrert virksomheten om salg av produkter og løsninger mot alle som tar og bruker bilder profesjonelt. Interfoto omsatte i 2006 for over 54 millioner kroner med gode resultater. Ved siden av fokus på kompetanse og løsninger er selskapets fasiliteter på Høvik fullassortert med profesjonelt ustyr samt moderne kurslokaliteter. I tillegg driver selskapet verksted for profesjonelt utstyr.


Lars Farnes AS har foruten en sterk posisjon i det fagfotografiske marked også en betydelig del av virksomheten innefor profesjonell video/broadcast og distribusjon av bl.a. Leica. Selskapet økte omsetningen betydelig i 2006 til nær 23 millioner kroner med positivt resultat.

I sum vil de to selskapene nå levere de ypperste produktene i markedet. De har en meget kunnskapsrik stab med en bred kontaktflate. Selskapene ser skalafordeler og synergier i de to virksomhetene som gir grunnlag for videre vekst og nye muligheter også innenfor andre områder i tiden fremover.

• Med en utfordrende teknologisk utvikling med stadig større etterspørsel etter fullassorterte løsninger var det helt naturlig for oss å knytte oss opp til Interfoto, sier disponent Lars Farnes. Interfoto er et seriøst og sterkt selskap som har bevist at de handler strategisk og tenker langsiktig. Vi deler den samme filosofien om kundeservice og kvalitet.

• Lars Farnes as har i alle år stått for pålitelighet og kundeorientering. Like mye som volumvekst ser vi åpenbare fordeler med å knytte dette fagmiljøet sammen med vårt. Våre kunder er profesjonelle brukere og det betinger fagkunnskap og troverdighet. Med dette oppkjøpet, der Lars Farnes blir aktivt med i prosessen nå og videre, vil våre kunder dra nytte av den aller beste kompetansen med det mest komplette vareutvalget i hele Skandinavia, sier adm. direktør Egil Nilsson i Interfoto

Kontaktpersoner:

Lars Farnes lars@farnes.no 92883030

Egil Nilsson en@interfoto.no 90181579

Begge representanter er å treffe på
Fotografi 2007 messen på Oslo Kongressenter
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu