Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Reitan inn på fotomarkedet

Et nytt selvbetjent fotoautomat-konsept skal rulles ut i Narvesen og 7-Eleven kiosker over hele landet. Bak satsingen står Reitangruppen og Digikwik som er et nytt konsept for hurtigfremkalling.
98 prosent av alle fotokameraer som selges i Norge i dag, er digitale, og 65 prosent av landets husholdninger har minst ett digitalkamera.

– Det er vokst frem et enormt behov for å kunne fremkalle digitale bilder av høy kvalitet, og vi må derfor være lett tilgjengelige der folk flest ferdes. Folk lar bildene ligge på datamaskinene fordi de ikke finner en tilfredsstillende måte å fremkalle bilder på. Fotofremkalling skal være enkelt, raskt og det skal være tilgjengelig. Dette løser vi med innføringen av våre DigiKwik automater på Narvesen og 7-Eleven, gjennom vår samarbeidsavtale med ReitanGruppen, sier administrerende direktør i Digikwik, Jan O. Skybak.

Vil mangedoble tilgangen på fotoautomater
Overgangen til digitale bilder har tvunget fotobransjen til å måtte omstille seg. De fleste bærer i dag på seg enten en mobiltelefon med kamera eller andre medier med bilder. De fleste er også i kontakt med PC på jobben eller hjemme hver eneste dag. Herfra kan man lagre bildene over på en USB minebrikke eller CD/DVD for så å fremkalle bildene på en enkel måte hos Narvesen eller 7 -Eleven til eller fra arbeidsplassen.

- Digikwiks konsept skal være tilgjengelig der folk flest ferdes, derfor ønsket vi å inngå samarbeid med Reitangruppen. Dette vil derfor mangedoble tilgangen på antall fremkallings steder i Norge, sier Skybak.

- Utviklingen viser at kundene stiller stadig større krav til tilgjengelighet og effektivitet. Via Narvesen og 7-Eleven ønsker vi å være først ute for å dekke disse behovene, slik vi tidligere har gjort både i forhold til billettbestillinger, reiser, og nå også foto, sier Reitan.

Selskapets europeiske virksomhet vil bli styrt ut fra kontorene i Norge og Storbritannia. Frem til nå har Digikwik konsentrert sitt salgsarbeid til å omfatte de store detaljhandelskjedene i Nord-Europa, hvor Norge og Skandinavia har vært satsingsområder. Nå nærmer man seg sluttføringen av flere kontrakter.

Skal etablere 600 fotoautomater i Norge
- Vi har som mål å bygge ut fotoautomat-konseptet ganske kraftig de kommende årene og bare i Norge har vi planer om å etablere over 600 fotoautomater i løpet av neste år. Parallelt med dette har vi også omfattende planer for Sverige, Storbritannia, Tyskland og Spania, forteller Skybak.

Fotoautomaten er selvbetjent. Man kan betale med kort og man kan fremkalle et bilde på fem sekunder. Bildene er vannavstøtende og rivesikre. Det er mulig å utføre omfattende bildebehandling før bildene skrives ut. Man kan ta bort røde øyne, beskjære, lysjustere og ramme inn. Alt av digitale medier kan benyttes: cd-rom, alle typer minnekort, bluetooth og mobiltelefonkort. Kvaliteten garanteres gjennom en allianse med Sony, som leverer både printere og papir til fotoautomatene.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Jan O. Skybak, administrerende direktør i Digikwik
mobil 92 85 17 98 eller e-post: jan@digikwik.eu
 - Digikwik Fjord
Digikwik Fjord
 - Digikwik Ocean
Digikwik Ocean

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu